Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν ανοδικά οι ευρωαγορές

Κέρδη για τους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες. Νέο υψηλό 4,5 ετών για τον FTSEurofirst 300. Πρωταγωνιστής ο κλάδος τηλεπικοινωνιών και ράλι 5,9% για τη Vodafone. Ανοδικά τα futures της Wall.

Επιμένουν ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα ισχυρά κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης, που οδήγησαν τον STOXX 600 στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2008. O FTSEurofirst 300 επίσης αναρριχήθηκε σε υψηλό 4,5 ετών με κινητήριο δύναμη τα κέρδη στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1% στις 7.949 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,29% στις 3.798 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,23% στις 6.450 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,47% στις 8.461 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,36% στις 6.005 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,08% στις 15.986 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Vodafone, που καταγράφει ράλι 5,9% καθώς το Bloomberg μετέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι η Verizon Communications εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς του μεριδίου που κατέχει η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καθώς οι περισσότεροι αναλυτές προβλέπουν ότι θα συνεχιστεί η επεκτατική νομισματική πολιτική. «Η τάση είναι φιλική. Οι δείκτες ξεπερνάνε τα επίπεδα αντίστασης δημιουργώντας περαιτέρω περιθώρια ανόδου», εξηγεί ο Lionel Jardin της Assya Capital και συμπληρώνει: «Το αίσθημα είναι ότι οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν τη σε μεγάλο βαθμό υποστηρικτική πολιτική για κάποιο χρονικό διάστημα, ενώ οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε πραγματικά πολύ καλή κατάσταση, με ισχυρή ταμειακή ροή».

«Η μεσοπρόθεσμη εικόνα δείχνει ευνοϊκή, κατά τη γνώμη μας. Αν και δεν προβλέπουμε ότι θα υπάρξει μεγάλη στήριξη από τα μακροοικονομικά μεγέθη το πρώτο εξάμηνο του 2012, θεωρούμε ότι είναι περιορισμένα τα περιθώρια για αρνητικές εκπλήξεις, εν αντιθέσει με ό,τι συνέβη το 2012. Παράλληλα, οι κεντρικές τράπεζες είναι πολύ υποστηρικτικές», υποστηρίζει ο Adrian Zuercher της Credit Suisse Asset Management.

Νωρίτερα, ο Nikkei επίσης έκλεισε σε υψηλό 4,5 ετών, ενώ στη Wall Street ο Dow Jones έσπασε όλα τα ρεκόρ καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v